Siim Kallas Kõike tuleb teha hoopis teisiti (62)

Siim Kallas
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Perehüvitiste eelnõu halvas riigikogu suures saalis töö.
Perehüvitiste eelnõu halvas riigikogu suures saalis töö. Foto: Sander Ilvest

Räägime poliitilisest kriisist. Täpsustan, millest on jutt. 27. juuni õhtuks sai selgeks, et EKREIKE ei suuda blokeerida Eesti vabariigi parlamentaarset valitsemist. Valitsuse esitatud eelnõud, mis olid riigikogus läbinud esimese lugemise, võeti teisel lugemisel usaldushääletusega vastu. Riigikohus andis parlamendi juhatusele õiguse tagada seadusandliku kogu normaalne töö ja vabariigi president kuulutas seadused välja, kirjutab riigikogu liige Siim Kallas (Reformierakond).

Seadusi arutati väga põhjalikult. Kõigepealt läbisid need esimese lugemise, milleks kulus palju tunde. Käibemaksuseaduse muudatusi arutati teisel lugemisel kaheksa tundi, tulumaksuseaduse muudatusi kuus, perekonnaseaduse muudatusi viis. Küsimused ettekandjatele ja riigikogu liikmete sõnavõtud. Ei saa kuidagi öelda, et eelnõusid menetleti ülepeakaela või kiirustades. Teisteks lugemisteks esitasid põhiliselt EKRE ja Isamaa sadu muudatusettepanekuid, mis võimaldas eelnõude vastuvõtmise blokeerida.

Meie koalitsioonil oli kaks valikut: anda EKREIKE-le alla ja loobuda valitsusprogrammi elluviimisest või saavutada programmiliste eelnõude vastuvõtmine usaldushääletusega.

Kommentaarid (62)
Copy
Tagasi üles