Meelis Oidsalu Ülitundlikkus TTJA meediavabaduse piiramise ettepaneku suhtes on vägagi õigustatud (3)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Ajakirjandus peabki tsensuurikavadele jõuliselt vastu seisma.
Ajakirjandus peabki tsensuurikavadele jõuliselt vastu seisma. Foto: Konstantin Sednev

Eesti ajakirjanike negatiivne reageering TTJA plaanile piirata meediavabadust on täiesti loomulik ja õigustatud, ütleb toimetaja Meelis Oidsalu.

Veebiväljaanne Äripäev avaldas eile kummastava juhtkirja sel nädalal Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti (TTJA) ebaõnnestunud sõnavabaduse piiramise ettepaneku teemal. Huvitaval kombel oli juhtkirja sedastus ja järeldus omavahel vastuolus. Ühelt poolt öeldakse, et «ametnikud tahtsid endale seadusesse üsnagi hullumeelset carte blanche'i. Eesti ministeeriumides tahetakse kahjuks üldse pidevalt väga laiu volitusi.» Teisalt aga heidetakse teistele toimetustele ette, et praegusel juhul pole kajastamise mastaap vastavuses probleemi ulatusega ning üleüldse ei tohtivat ajakirjandus enda huvide eest liiga häälekalt seista, sest et muidu see «annab alust kahtlusele, et muudegi teemade kajastamisel võidakse lähtuda mingitest enda või kellegi kolmanda osapoole huvidest.» Huvitav, kes ajakirjanduse huvide eest seisma peaksid, kui seda ei tee ajakirjanikud ise?

Teiseks tasuks TTJA juhtumi puhul korraks veel mõelda, millele toimetused õigupoolest reageerisid? Seaduse väljatöötamiskavatsusele, see aga ongi igati kohane hetk sekkumiseks ja oma arvamuse väljaütlemiseks. Väljatöötamiskavatsusi selleks kirjutatakse ja avaldataksegi, et neile laiapindselt reageeritaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles