Kristi Talving ​Eesti inforuumi on vaja kaitsta, kuid kindlasti mitte Eesti ajakirjanduse eest (5)

Kristi Talving
, Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektor
Copy
Tänapäeva noorte ees on avatud väga kirev meediaruum.
Tänapäeva noorte ees on avatud väga kirev meediaruum. Foto: Konstantin Sednev

​Eile tekkinud avalik diskussioon tõestas ilmekalt, kuidas ühele kahjuks täiesti ebaõnnestunud sõnastusega lausele võib järgneda kümneid artikleid ja arvamusi, millest mõni seab kahtluse alla isegi meie ajakirjandusvabaduse, kus oleme maailmas õigustatult esirinnas, kirjutab tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) peadirektor Kristi Talving.

Puhkenud diskussioon juhib tähelepanu väga olulisele teemale – Eesti inforuumi kaitse. Muidugi peaks see olema ütlematagi selge, kuid vajab tänasel päeval mustvalgelt üle kinnitamist: meie inforuum ei vaja kaitset mitte Eesti ajakirjanduse ning sõna- ja arvamusvabaduse eest, vaid kolmandate riikide vaenuliku mõjutustegevuse eest.

Eesti ajakirjandus teeb oma tööd demokraatliku ühiskonna valvekoera ja neljanda võimu rollis suurepäraselt. Nagu väljendas eile selgelt mitu ministrit ja on ka ameti seisukoht alati olnud, ei ole riigil mingisugust kavatsust sekkuda Eesti ajakirjanduse tegevusse või hakata kuidagi uudiste sisu üle järelevalvet tegema. Eesti meediaväljaanded peavad saama ka edaspidi head tööd teha ja meediavabaduse mistahes piiramine ei tule kõne alla.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles