Ismail Mirzojev Minister, mis toimub? (1)

Ismail Mirzojev
, Keskerakonna Noortekogu aseesimees
Copy
Hannes Mets juhtis Ida-Virumaa kutsehariduskeskust üle üheksa aasta ja sel ajal valmis ka uus õppekorpus.
Hannes Mets juhtis Ida-Virumaa kutsehariduskeskust üle üheksa aasta ja sel ajal valmis ka uus õppekorpus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti haridus on alati olnud meie riigi eduloo oluline tugisammas. Meie koolisüsteem on saanud rahvusvahelise tunnustuse ning meie noored saavutanud märkimisväärseid tulemusi haridusvaldkonnas. Siiski on haridus- ja teadusministeeriumi poliitika ja otsused tekitanud viimasel ajal murekohti ja küsimusi, millele oleme saanud vaid ebamääraseid vastuseid, kirjutab Keskerakonna Noortekogu aseesimees ja Tartu VOCO vanemõpetaja Ismail Mirzojev.

Õpetajate palgatõus on olnud kauaaegne lubadus, mille täitmine jäänud saavutamatuks. Eesti õpetajate palk on pidevalt jäänud alla soovitud tõusu, luues rahulolematust ja ebakindlust haridussektoris. Seda arvestades tekib küsimus, kas haridus- ja teadusministeerium mõistab tõeliselt õpetajate rolli ühiskonnas ning väärtustab nende panust piisavalt? Konkurentsivõimelise palgata on keeruline meelitada ja hoida parimaid õpetajaid, mis omakorda mõjutab meie hariduse kvaliteeti.

Teine segadust tekitav teema on Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse juhi vahetus. Direktor Hannes Mets, kes tuli avalikkuse tähelepanu alla seoses koolis suuresti vene keeles toimunud õppetööga, lahkub päevapealt ministri nõudmisel. Teda asub asendama Mati Lukas (RE), kelle ametisse määramine toimus ilma avaliku konkursita. Kas oleme tagasi nõukogude ajastu mentaliteedis, kus ametikohad jagatakse «omadele» ilma avaliku konkursita? Selline otsustusprotsess kahjustab demokraatia põhimõtteid ning seab kahtluse alla ministeeriumi otsustusprotsesside läbipaistvuse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles