Vambola Paavo Hiilivalt suukorvistamise poole (2)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
28.03.2023, Tallinn
Koalitsioonikõneluste pressikonverents. Mikrofonid, press, ajakirjanikud, pressivabadus.
Foto Tairo Lutter, Postimees
28.03.2023, Tallinn Koalitsioonikõneluste pressikonverents. Mikrofonid, press, ajakirjanikud, pressivabadus. Foto Tairo Lutter, Postimees Foto: Tairo Lutter

Vaba ajakirjandust oleme nautinud enam kui 30 aastat. Seejuures on Eesti olnud siiani maailma ajakirjandusvabadusega kõrgel kohal. Meedia on ühiskonna valvekoer, aga kellelegi ülevalpool see viimasel ajal ei meeldi, kirjutab ajakirjanik Vambola Paavo.

Valitsusele ei laulda kiidulaulu, vaid hoopis kritseeritakse. On aeg näpud sahtli vahele lüüa ja kruvisid keerama hakata. Just nii võib välja lugeda riigi soovist, et täitevvõimu esindaja (tehnilise järelevalve ja tarbijakaitse amet) oleks tulevikus sõltumatu meediaregulaator. Kohe tekib küsimus, sõltumatu kellest või millest? Kuidas saab olla TTJA meediaturu mõttes sõltumatu regulaator, kui seal ei tööta meediakogemusega inimesed. Ametnik on karistussalklane ja tema ülesanne on karistada ning ähvardada.

Kui juhtub rongi- või laevaõnnetus, ja neid on Eestis ikka olnud, siis on asjakohane tehnilise järelevalve spetsialistide kaasamine. Tarbijakaitse jälgib kiivalt turismi ja saadab juba uue aasta esimesel päeval reisifirmadele ähvardavas toonis kirja: aeg on esitada aruanne, ja kui seda ei tee, siis pika triaadi lõpus loetakse ettevõtjale ette kõikvõimalikud karistused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles