Anastasiya Tido Inimeste usaldus üksteise ja riigi vastu päästab Ukraina (4)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: Vitalii Stock / Shutterstock

Ukrainas on ühiskond erinevalt Venemaast üles ehitatud horisontaalselt ja see on võti, miks tekib Ukraina poliitiline rahvus ja miks Ukraina jääb püsima, arvab Postimehe Vene toimetuse ajakirjanik Anastasiya Tido.

Alates Venemaa Ukraina-vastase agressiooni algusest 2014. aastal üllatas mind enim see, kuidas tavalised Venemaa kodanikud suhtusid propagandaga levitatavatesse juttudesse «bandeeralaste julmusest». Enamik neist lugudest rääkis, et ukrainlased ise pommitavad kogu aeg Donetski ja teisi Ukraina linnu ja külasid, ise piinavad oma kaaskodanikke Ida-Ukrainas. Seda kõike esitati kui võitlust Ukraina «ideoloogiliselt erinevate osade» vahel.

Üks mu haritud ja tark tuttav Tallinnas ütles kaheksa aastat tagasi, et Ukraina varsti laguneb. Vaidlesin talle siis vastu, et Venemaa lagunemine on tõenäolisem. Tegelikult see müüt Ukraina lõhenemisest oli kadunud Gleb Pavlovski väljamõeldis, las tema hing põleb põrgus. Mu väide pani tuttava rõõmsalt naerma. Olen kindel, et ta ei naera enam, kui näeb uudiseid Venemaalt. Miks need inimesed ikkagi uskusid, et omade pommitamine on normaalne?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles