Tanel Kiik Valisid kindlates kätes ja pika plaaniga Eesti, aga saad kärped ja maksutõusud (6)

Tanel Kiik
, Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees
Copy
Eesti Keskerakonna XX, erakorraline kongress toimub käesoleva aasta 10. septembril Paides.
Eesti Keskerakonna XX, erakorraline kongress toimub käesoleva aasta 10. septembril Paides. Foto: Kermo Benrot

Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsuskoalitsioon läheb mitmes mõttes ajalukku. Mitte kunagi varem pole riigikogu valimiste eel lubatu niivõrd drastiliselt erinenud poliitikast, mida vahetult pärast valimisi ellu viima asutakse. Lubatud majanduskasvu ja inimeste toimetuleku toetamise asemel võttis valitsuskoalitsioon usaldushääletustega vastu terve rea lühinägelikke ja perevaenulikke otsuseid, millest enne valimisi sõnagi ei räägitud. Seeläbi süvendab valitsus samal ajal rahvastiku‑, majandus‑ ja usalduskriisi, kirjutab riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik.

Sajandi madalaima sündimuse taustal peretoetuste kärpimine on Darwini auhinna vääriline. Valitsuskoalitsioon käitus laste ja peredega sõnamurdjana ning õõnestab seeläbi keset rahvastikukriisi riikliku perepoliitika usaldusväärsust.

Vahetult enne riigikogu valimisi tõsteti lasterikka pere toetusi ja nüüd otsustati neid kahe kolmandiku ulatuses kattuva valitsuse poolt kärpida. Praegu on löögi all lastega pered, homme võivad kärpimise ohvriks sattuda pensionärid, puuetega inimesed või teised haavatavad sihtrühmad. Riik ei saa toimida nii, et enne valimisi ühe käega annan, pärast valimisi teisega võtan. Eriti veel olukorras, kus valimisplatvormidel lubati hoopis lapsetoetusi tõsta ja indekseerida.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles