Riina Solman Minister Kallas rõõmustas Sillamäe Eesti-vastaseid (9)

Riina Solman
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Mihhail Rumjantsevi nime kandev tänav on Sillamäe põhitänavaid ning algul plaanis linn selle ümber nimetada Rae tänavaks. Nüüd tahab volikogu selle nime aga alles jätta, viidates Afganistanis hukkunud Nõukogude ohvitseri klassikaaslaste soovile.
Mihhail Rumjantsevi nime kandev tänav on Sillamäe põhitänavaid ning algul plaanis linn selle ümber nimetada Rae tänavaks. Nüüd tahab volikogu selle nime aga alles jätta, viidates Afganistanis hukkunud Nõukogude ohvitseri klassikaaslaste soovile. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik / Arhiiv

Sillamäe näotu ja sovetimeelse tänavanime kõrvaldamiseks oli vaja vaid üht allkirja, aga regionaalminister Madis Kallase (SDE) käsi ei tõusnud seda andma, kirjutab riigikogu liige Riina Solman (Isamaa).

Venemeelne ja suuresti Eesti-vastane sotsiaalmeedia tervitab meie regionaalministri Madis Kallase otsust jätta alles Rumjantsevi nimi olulisele tänavale Sillamäe keskuses, kuigi vastav otsus oli läbi arutatud ja ette valmistatud juba eelmise valitsuse poolt.

Ettekäändena leidis minister, et «ei ole tungivat vajadust muuta Mihhail Rumjantsevi tänava nime, kuna tegemist ei ole selgelt kohanimeseaduse nõuetele mittevastava kohanimega».

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles