Mihhail Kõlvart Laske lastel ometi võistelda! (5)

Mihhail Kõlvart
, Tallinna linnapea (Keskerakond)
Copy
“TV 10 Olümpiastarti” selle hooaja neljandal etapil Tallinnas Kadrioru staadionil võisteldi  kettaheites, palliviskes ning 600- ja 1000 meetri jooksus.
“TV 10 Olümpiastarti” selle hooaja neljandal etapil Tallinnas Kadrioru staadionil võisteldi kettaheites, palliviskes ning 600- ja 1000 meetri jooksus. Foto: Marko Mumm/EKJL

Kultuuriministeeriumi otsus Eesti Koolispordi Liit järgmisest aastast rahata jätta töötab tegelikult laste liikumisharrastusele vastu, kirjutab Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (keskerakond).

Arusaam, et tegeletakse liiga palju võistluste korraldamisega, mitte liikumisharrastusega, ei ole pädev. Lapsed tahavad võistelda ning võistlused motiveerivad sporti tegema. Kes on aga veel aktiivsem liikuja kui mitte sporti armastav inimene? Liikumisharjumus jääb koolispordi harrastajale tavaliselt külge elu lõpuni ja mõjutab positiivselt omakorda tema perekonda ja järgmist põlve. Tegusad koolisportlased on heaks eeskujuks eakaaslastele. Mida laiapõhjalisem on sportlik keskkond, seda rohkem kaasab see lapsi liikuma ja spordiga tegelema.

Küsitav on ka rahastamise ümberjagamine maakondlikele alaliitudele, eesmärgiga panna koolispordi liidu liikmeid otsustama katusorganisatsiooni saatuse üle. Selle analoog võiks olla otsus, et Eesti Olümpiakomiteelt võetakse eelarve ja jagatakse alaliitudele ning Eesti sport jääb ilma kureerimise ja koordineerimiseta. Kes sellest võidab?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles