Mattias Jõesaar Tõeline kultuurisõda alles algab (31)

Mattias Jõesaar
, poliitikavaatleja
Copy
12-aastane Niko Fields transsooliste noorte festivalil Trans Youth Prom, mis toimus USA pealinnas Washington DCs  22. mail 2023.
12-aastane Niko Fields transsooliste noorte festivalil Trans Youth Prom, mis toimus USA pealinnas Washington DCs 22. mail 2023. Foto: Anna Moneymaker

Sotsiaalkaitseministri soov lubada inimestel ilma arstide nõusolekut küsimata muuta oma sooandmeid annab aimdust, et Eesti tahab kõik lääneriikides tehtud vead omal nahal järele proovida. Sellele tuleb vastu seista, kirjutab poliitikavaatleja Mattias Jõesaar. 

Eestis on hulgaliselt inimesi, kellel pole abieluvõrdsusest sooja ega külma. Nad pole samasooliste abielu vastu, aga ei näita üles ka oma poolehoidu. Sisuliselt on neil ükskõik. Seda osa elanikkonnast saab nimetada sõna otseses mõttes sallivaks ühiskonnagrupiks, kuna sallivus ehk tolerantsus tähendab taluvust ehk ükskõiksust, mittehäirimist. Sallivust ei saagi manifesteerida vikerkaarelippe lehvitades, nagu arvas paar aastat tagasi üks Tartu sotsioloog, vaid ükskõikselt õlgu kehitades. Vikerkaarelippe lehvitades saab manifesteerida vaid aktiivset poolehoidu.

Kui koalitsioon abieluvõrdsuse karmide jõuvõtetega lõpuks riigikogust läbi surus, hingasid nii mõnedki sallivasse ühiskonnagruppi kuuluvad inimesed kergendatult – parem õudne lõpp kui lõputu õudus! Vähemalt sai kultuurisõda läbi! Nüüd saab ühiskonna taas kokku lappida ja laiemat tähelepanu pöörata küsimustele, mis puudutavad kõiki ühiskonnaliikmeid.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles