Erkki Bahovski Vene seaduste kõverpeegel (2)

Erkki Bahovski
, arvamustoimetaja
Copy
Erinevalt Jevgeni Prigožinist tuli opositsioonipoliitik Vladimir Kara-Murzal kohtu ette astuda ja talle mõisteti 25-aastane vanglakaristus
Erinevalt Jevgeni Prigožinist tuli opositsioonipoliitik Vladimir Kara-Murzal kohtu ette astuda ja talle mõisteti 25-aastane vanglakaristus Foto: MOSCOW CITY COURT PRESS-SERVICE / HANDOUT HANDOUT

​Kui vastab tõele, et Wagneri ninamees Jevgeni Prigožin läheb Valgevenesse ja süüdistused tema vastu on kummutatud, annab see taas tõestust, et Venemaal on kõik inimesed võrdsed, aga mõned on võrdsemad, kirjutab arvamustoimetaja Erkki Bahovski.

Aprillis mõisteti sõjavastaste avalduste eest 25 aastaks türmi Vene opositsioonipoliitik Vladimir Kara-Murza. Teist opositsioonipoliitikut Aleksei Navalnõid ähvardab kuni 30 aastat vanglat n-ö äärmusliku organisatsiooni loomise eest. See süüdistus on muidugi üks paljudest.

Kas Kara-Murza või Navalnõi juhtisid mitmekümnetuhandelist jõuku, mis võttis enda kontrolli alla mitu Vene linna, ähvardades jõuda Moskvasse? Ei. Aga Prigožin ei saa süüdistust äärmusliku organisatsiooni juhtimise, terrorismi ja sõjavastaste avalduste eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles