ÜLO KALM Uhke Postipoiss sõitis kord maanteel... (3)

Ülo Kalm
, lehelugeja Õismäelt
Copy
Ajaleht Postimees.
Ajaleht Postimees. Foto: Sander Ilvest

Seda vana laulu nüüd laulan. Senini olen tellinud ja lugenud paberile pandud Postimeest. Tänavuseks jaanilaupäevaks polnud esimest korda Postimeest ega teisi väljaandeid postkastis. Vana laul tuli meelde.

Tuli meelde ka see, et anti teada ajalehtede uuest kojukandjast Omnivast. Et igal hommikul kella kaheksaks on lehed postkastis. Selle uue Eesti asjaajajaga on aga vana asi juhtunud. Lubab, aga ei täida lubadust. Täpselt nagu Kaja Kallase valitsus enne valimisi. Olen kurb.

Postimees, Päevaleht, Maaleht jäävad lugemata. Tekivad mitmed küsimused. Anti teada, et Omniva võttis nõuandjaks endise politseijuhi Elmar Vaheri. Kas ta on ajakirjanduse leviküsimuste spetsialist? Aga võibolla tahab rohepöörde huvides ja energia kokkuhoidu silmas pidades hakata lehe kojukannet toimetama hobutranspordiga? Nagu vanasti. Ei ole enam kruusateed, on asfalttee. Hobusega jõuab trükikojast Õismäele poole päevaga, leht jõuab postkasti ööseks (kui hobune auto alla ei jää). Huvitav, et Eesti Posti autot nägin ka enne pühi Õismäel. Vedas reklaami. Järelikult Omnival muu äri käib.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles