RAGNAR ROOS Rohepööre vajab üha rohkem elektriinsenere (6)

Ragnar Roos
, elektriinsener
Copy
Ragnar Roos
Ragnar Roos Foto: Erakogu

Planeedi päästmiseks ette võetud rohepööre ei juhtu iseenesest. Vaja on õigete oskustega inimesi. Suur roll on selles elektriala tundvatel inimestel, kirjutab elektriinsener ja elektriseadmete tootja Eaton Eesti esindaja Ragnar Roos.

Elekter on olnud aastaid meie elus iseenesestmõistetav ja ühiskonna vajadus elektrienergia järele aina kasvab. Koos tarbimise kasvuga suureneb nõudlus spetsialistide järele, kes oskavad luua paindlikku ja tulevikule mõeldes ka rohelist elektrivõrku. Mõeldes kõigile plaanitavatele päikese- ja tuuleparkidele, elektriautode laadimiskohtadele, aga ka uutele tarkadele elamutele ja ärihoonetele, on tulevikus elektriinseneridel tööd rohkem, kui nad ära teha jaksavad. Juba praegu on elektriinseneridest ja teistest elektritöid tundvatest spetsialistidest puudus.

Planeedi päästmiseks ette võetud rohepööre ei juhtu iseenesest. Vaja on õigete oskustega inimesi. Suur roll on selles elektriala tundvatel inimestel. Taastuvenergiale üleminekuks peame palju rohkem päikese- ja tuuleparke rajama. Loodud roheenergia viimiseks kodudesse ja töökohtadesse peame looma vastupidava ja paindliku elektrivõrgu. Targad ja energiasäästlikud hooned vajavad projekteerimist, ehitamist ja ka programmeerimist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles