Tõnis Tõnisson Tahaksin peaministrile sügavalt silma vaadata (5)

Tõnis Tõnisson
, Raplamaa Sõnumite peatoimetaja
Copy
Ajalehtedest tehtud ajalehte lugeva inimese kuju ehk Jaan Tõnis Lehepoeg.
Lilian Mengeli ajaleheskulptuur, tehtud  2021.a.
Ajalehtedest tehtud ajalehte lugeva inimese kuju ehk Jaan Tõnis Lehepoeg. Lilian Mengeli ajaleheskulptuur, tehtud 2021.a. Foto: Sander Ilvest

Paaril viimasel nädalal olen tabanud end sellelt, et tahaksin mõnele juhtivpoliitikule sügavalt silma vaadata ja küsida: mis juhtus, kas keegi solvas või tegi muudmoodi haiget? kirjutab peaaegu 40 aastat ajakirjanduses töötanud Tõnis Tõnisson, Raplamaa Sõnumite peatoimetaja.

Eriti jahmatavad on need korrad, kui pea- või näiteks rahandusminister räägivad ajakirjandusest ja sellest, kuidas napilt aasta tagasi üks eelmine valitsus tegi ajakirjandusele käibemaksu alandamisega heateo, mida ajakirjandus ei ole osanud vastavalt hinnata ning kuidas nüüd on taas karjuv vajadus need protsendid tagasi võtta, sest riik on hädas. Keegi on välja arvutanud, et ajakirjandusväljaannete käibemaksu üheksale protsendile tagasitõstmisega päästaks poole miljardi sügavusest eelarveaugust tervelt neli miljonit.

Kas see keegi, kes koalitsioonis arvutusi teeb, tõesti ei tea, milliseid ohtusid selline lahmimine endas kätkeb nii meie demokraatiale kui ka riigi julgeolekule tervikuna?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles