Priit Hõbemägi Kas riik peab kartma ajakirjandust? (12)

Priit Hõbemägi
, Postimehe peatoimetaja
Copy
Ajaleht Postimees.
Ajaleht Postimees. Foto: Sander Ilvest

Kes on millegi pahaga hakkama saanud, võiksid ajakirjandust karta, nagu kardetakse teenitud karistust pahateo eest, kirjutab Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi.

Rahandusminister Mart Võrklaev ja europarlamendi liige Andrus Ansip on kommenteerinud minu ERRile antud intervjuud, mille pealkiri oli «Riik ei karda enam ajakirjandust». Intervjuu sisaldas väga palju erinevaid teemasid, kuid nii kõrgetasemelist vastukaja tekitas vaid pealkiri. See on tähelepanuväärne – küllap siis puudutas neid, kes sõna võtsid... Mart Võrklaev ütles sotsiaalmeedias, et «... need ajad, kus juhi põhiline tööriist oli hirm, on õnneks Eestis enamikes sektorites, sh riigis minevik». On isegi meelitav, et ajakirjandus asetatakse siin ühiskonda suunava juhtiva jõu rolli, aga tegelikult see ju nii ei ole.

Jah, kas siis riik peaks kartma ajakirjandust? See vajab selgitust. Ühiskonda organiseerival struktuuril endal muidugi emotsioone ei ole, küll aga inimestel, kes mehitavad olulisi positsioone. Endine peaminister Ansip on minu tsitaati kommenteerides õigel teel. Ta ütles Postimehele antud intervjuus: «Need, kes on millegi pahaga hakkama saanud, võiksid pisut karta.» Siia ongi koer maetud. Aga karta võiksid nad mitte natuke, vaid ikka korralikult, nagu kardetakse teenitud karistust pahateo eest.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles