VAMBOLA PAAVO Eesti hakkab kaotama sihti rahvusvahelisel areenil (4)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
EXPO Dubai 2020. Eesti paviljon
EXPO Dubai 2020. Eesti paviljon Foto: Remo Tõnismäe

Jaapanis on koos terve maailm, kuid meie ei leia 3,4 miljonit eurot EXPO-le minemiseks, kirjutab ajakirjanik Vambola Paavo.

Peaminister ei kuula kedagi, isegi mitte oma erakonna vanema põlvkonna arvamust, kellel olemas elu- ja ärikogemused. Paljudele neist ei meeldi praeguse valitsuse otsused, mis seavad halba valgusesse nii meie mainekujunduse maailma silmis kui ka rahvusvahelise äritegevuse. Meie riigi usalduse.

Minister Tiit Riisalo soolo Eesti osalemata jätmisest Osakas maailmanäitusel on kõike muud kui mõtlemine tulevikule. Riigid teevad üksteise võidu pingutusi, et meelitada uusi turiste ja tõmmata ligi välisinvesteeringuid. Selleks on vaja ennast näidata, reklaamida ja olla õigel ajal seal, kus vaja. Meie ei leia 3,4 miljonit Jaapanisse EXPO-le minemiseks. Tegemist on tühise summaga. Kui hästi tahta, siis selle raha leiab või oleks see juba leitud. Paraku kulutame vahendeid valesti ja langetame ebapädevaid otsuseid. Kaks aastat tagasi jaanipäeva paiku riknes terviseameti laos kolme miljoni eest vaktsiine, mille soetamiseks oli kulutatud maksumaksja raha. Raha lasti süüdimatult tuulde ja keegi ei vastutanud. See oli pea sama suur summa kui EXPO-le minekuks vaja. Toonane peaminister Kaja Kallas ei võtnud mingit vastutust.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles