Mariita Mattiisen Kui isegi Ukrainas käiv sõda ei suuda meid äratada, siis mis suudab?

Mariita Mattiisen
, Eesti NATO Ühingu liige
Copy
26. veebruaril 2022 toimus Tallinnas Vabaduse väljakul meeleavaldus Ukraina toetuseks
26. veebruaril 2022 toimus Tallinnas Vabaduse väljakul meeleavaldus Ukraina toetuseks Foto: Sander Ilvest/Postimees/Scanpix Baltics

Kui riikide valitsuste ja ametnike tasandil on ehk kohale jõudnud, et Venemaa tuleb peatada, siis ühiskondades sellist arusaama ei ole. Seda ei ole isegi Venemaa naaberriigis väikeses Eestis, rääkimata Lääne-Euroopa ühiskondadest, kirjutab Eesti NATO Ühingu liige Mariita Mattiisen.

On aasta 2007, aprillikuu. Eesti on Venemaa hübriidrünnaku all, puudu on vaid selle rünnaku konventsionaalse sõja element. Venemaa propaganda on suutnud jõuda Eesti venekeelse elanikkonnani selliselt, et see kogukond on tulnud tänavatele vägivaldselt protesteerima «natsismi» vastu, mis Venemaa propagandanarratiivi järgi Eestis pead on kergitamas.

Täpsemalt, protestima Eestit okupeerinud võimu sümboli pronkssõduri teisaldamise vastu Tallinna kesklinnast kalmistule, kuhu sellesarnased monumendid kuuluvad. Puhkevad rahutused ning Eestit tabavad lisaks füüsilistele rüüstamistele ka massilised küberrünnakud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles