Ursel Velve Linnade süsinikujälg peab vähenema (5)

Ursel Velve
, Ülemiste City innovatsioonijuht
Copy
Ülemiste City.
Ülemiste City. Foto: Taavi Sepp

Maailm liigub sinnapoole, et iga ettevõte peab olema valmis mistahes ajal avaldama oma tegevuse süsinikujälje ja vastama küsimustele, mida tehakse selleks, et see oleks väiksem, kirjutab Mainor Ülemiste ASi juhatuse esimees Ursel Velve.

Seda tahavad teada nii regulaatorid, pangad, ajakirjandus ja äripartnerid kui üha rohkem ka kliendid, kes soovivad tarbida jätkusuutlikke teenuseid ja seeläbi vähendada oma jalajälge. See trend pole enam tingitud üksnes kestlikkusdirektiividest, vaid saanud väärtuste küsimuseks. Seetõttu on teenuseettevõtetel järjest suurem soov saada infot kontori kütte- ja jahutuslahenduste, prügi liigiti kogumise ja töötajate töölesõidu jalajälje kohta.

Niisiis on kinnisvarasektoril tarvis kiiremini kui kunagi varem andmemaailma siseneda. Selleks juurutatakse IoT-lahendusi, tegeletakse süsteemide integreerimise, andmekorje, puhastamise, arhitektuuri ja visualiseerimisega. Need tegevused toovad omakorda vajaduse kujundada andmestrateegia koos küberturvalisuse, valitsemise ja kultuuriga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles