JÜRI KOTŠINEV Venemaa ärieliit on sõjast väsinud ja soovib seda peatada

Jüri Kotšinev
, sõjaajaloolane
Copy
Rosguardia (National Guard) soldiers talk as people with Russian and various political party flags protest, with a man holding sign reading "Putin No!" in Moscow, Russia, Saturday, July 20, 2019. Masses of people gathered in central Moscow to demand that opposition candidates be included on ballots for an upcoming city parliament election in September. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Rosguardia (National Guard) soldiers talk as people with Russian and various political party flags protest, with a man holding sign reading "Putin No!" in Moscow, Russia, Saturday, July 20, 2019. Masses of people gathered in central Moscow to demand that opposition candidates be included on ballots for an upcoming city parliament election in September. (AP Photo/Pavel Golovkin) Foto: Pavel Golovkin/AP

Isegi need, kes eliidi hulgas toetavad sissetungi Ukrainasse, on tänaseks kaotanud usu sõja võitmise võimalusse, kirjutab sõjaajaloolane Jüri Kotšinev.

Rünnakud Venemaa enda territooriumile on tekitanud venelastes hirmutunde ning on hävitamas Putini kui riigi ja rahva julgeoleku garandi rolli. Enamus Venemaa ärieliidist jätkab vaikides oma tööd, olles kindel, et keegi ei suuda kuidagi mõjutada toimuvat, kuna Putin ei näita mingeid tundemärke soovist sõda lõpetada. Kuigi paljud toetavad Venemaal veel Putinit kui riigijuhti, hakkab tema kui absoluutse liidri kuvand aeglaselt, aga järjekindlalt siiski mõranema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles