Aleksei Jašin Mihhail Kõlvart võitleb venekeelsete noorte tuleviku vastu ja süüdistab teisi

Aleksei Jašin
, Eesti 200 juhatuse liige
Copy
Aleksei Jašin.
Aleksei Jašin. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea üritab eestikeelse hariduse korraldamisel vastutusest kõrvale hiilida ja otsib teisi süüdlasi, kirjutab Eesti 200 juhatuse liige Aleksei Jašin.

Eesti suurima ja jõukaima omavalitsuse juht Mihhail Kõlvart suhtub eestikeelsele haridusele üleminekusse nagu kaasasõitja, kes pole seotud Tallinna linna juhtimisega. Enamiku teiste küsimuste puhul seisab paljude tallinlaste armastatud linnapea Kõlvart enesekindla ja vastutustundliku juhina, kellel on kontroll kohalike protsesside üle. Kuid kui tegemist on kvaliteetse eestikeelse hariduse korraldamisega, püüab linnapea vastutusest kõrvale hiilida ja hakkab süüdlasi otsima.

Kõige rohkem küsimusi tekib, kui Kõlvart süüdistab valitsust. Tallinna linnapea erakonnakaaslane Mailis Reps oli haridusministri ametis kuus aastat. 2016. aasta lõpust kuni 2022. aasta keskpaigani olid valitsuses just Tallinna linnapea kaasvõitlejad. On arusaamatu, milleks süüdistada avalikult oma kolleege, kui oleks võinud analüüsida tehtud vigu koos ühise laua taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles