KRISTJAN RAUDE ⟩ Loodusesse investeerimine on keerulises majanduskliimas vältimatu

Kristjan Raude
, investor ja ettevõtja
Copy
Kristjan Raude
Kristjan Raude Foto: Erakogu

Keerulises majanduskliimas ei saa keskkonnahoidu ja kliimamuutuste vastu võitlemist pausile panna, kirjutab investor ja kliimatehnoloogiaettevõtte MT Nation OÜ (1MTN) kaasasutaja Kristjan Raude.

Mais Tallinnas peetud konverentsil Latitude59 jäi n-ö mõjuinvestorite (impact VCs) vestluspaneelist kõlama kaks tugevat mõtet: ESG (environmental, social and governance) ehk keskkonna-, sotsiaal- ja ühingujuhtimise raamistik peaks igal ettevõttel olema baashügieen ning tuleks lõpetada sõna «impact» (mõju) niisama kasutamine. Seda põhjusel, et mõju saab olla nii negatiivne, neutraalne kui ka positiivne ning 2023. aastal ei tohiks olla ettevõtteid, kes räägivad lihtsalt mõjust – on vaja tulemusi, avaldada selget positiivset või äärmisel juhul neutraalset mõju.

ESG kui baashügieeni on keskpunkti seadnud nii Euroopa Liit kui ka näiteks Austraalia ja Kanada, sätestades senisest täpsemaid nõudmisi ja tingimusi ka raporteerimisel, mis rakenduvad 2024. aastal. Eesti koolitusmaastikul jäävad silma ettevõtjatele mõeldud koolitused küll pealkirjadega «kas ja millega» või «kuidas ja millal» ESG raamistiku implementeerimist alustada. See annab justkui signaali, et baashügieenist kui sellisest oleme siinmail kaugel. Aga kas oleme?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles