Avo-Rein Tereping On solidaarne toetada lasterikkaid peresid (19)

Avo-Rein Tereping
, psühhoakustik, Tallinna Ülikooli õppejõud
Copy
Jõulude puhul tuli kokku ligi 500 Eesti lasterikaste perede liidu liiget Viljandi-, Järva-, Valga- ja Jõgevamaalt.
Jõulude puhul tuli kokku ligi 500 Eesti lasterikaste perede liidu liiget Viljandi-, Järva-, Valga- ja Jõgevamaalt. Foto: Elmo Riig/Sakala/Scanpix

Lasterikkad on õigustatud saama hüvitisi, sest nemad on need, kes loovad meile järeltulijaid, leiab Tallinna Ülikooli psühholoogiaõppejõud Avo-Rein Tereping (PhD) Isamaast.

Minister Signe Riisalo on väitnud, et eelmise valitsuse otsus tõsta kolme ja enama lapsega pere toetust tabas valusalt ühiskonna õiglustunnet. Küllap osa ühiskonnaliikmetega nõnda juhtuski. Kui suur see ebaõiglust tundvate kodanike grupp võiks olla, jääb küll tänaste toetuste tagasipöörajate suureks saladuseks, kuid siiski, toetudes Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud jaanuaris läbi viidud Norstati küsitlusele, oli peretoetuste tõstmise kindlaid vastaseid vaid 12,4 protsenti.

Võib arvata, et küllap siis nende tunded saidki valusalt tabatud. Nõnda siis: minister muretseb ühiskonnaliikmete vähemuse õiglustunde riive pärast, jättes tähelepanuta, et suurem osa vastanutest (ca 60 protsenti) toetas või pigem toetas seda eelnõud. Kumma poole arvamus on kaalukam?

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles