Ivo Rull ⟩ Valitsuse esimesed poolsada kriitikast tulvil päeva (8)

Ivo Rull
, kommunikatsiooniekspert
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest

Kunagi oli tava, et ametisse astunud valitsusele anti n-ö adra seadmiseks esimesed sada päeva kriitikavabaks tegutsemiseks. Aga toona oli ka üldiselt tavaks, et valituks osutunud parteid hakkasid ellu viima seda, mida nad valimistel olid lubanud, kirjutab kommunikatsiooniekspert Ivo Rull.

Juuni alguses täitusid praeguse valitsuse ametisoleku esimesed poolsada päeva. Kõik need päevad on nii valitsus tervikuna kui ka paljud ministrid eraldi saanud tuld ja tõrva opositsioonilt, meedialt ja avalikkuselt. Eesti 200 puhul isegi avalikult oma erakonna suursponsorilt Joakim Heleniuselt.

Suures plaanis on saadud kriitika asjakohane, sest praeguse võimuliidu koalitsioonileping ei vasta üldsegi mitte ei Reformierakonna ega Eesti 200 peamistele valimislubadustele. Pisut kergemini saavad hingata sotsid, sest nemad siiski rääkisid valimistel maksude tõstmise vajadusest. Küll aga peab nüüdne terviseminister Riina Sikkut praegu vaikides taluma, kuidas värske kliimaminister Kristen Michal kiirelt ja kardinaalselt muudab tema eelmises ministriametis tehtud otsuseid valitsuse põlevkivienergia poliitikas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles