Andres Herkel Noortefoorum põles kui tulilill, aga Savisaar solvus

Andres Herkel
, arvamustoimetaja
Copy
Sõltumatu Noortefoorum 4. juunil 1988 Tallinnas kino Kosmos saalis; esiplaanil Avo Üprus ja Sulev Kannike, nende selja taga Tõnis Lukas, Edgar Savisaar, Vilja Laanaru jt.
Sõltumatu Noortefoorum 4. juunil 1988 Tallinnas kino Kosmos saalis; esiplaanil Avo Üprus ja Sulev Kannike, nende selja taga Tõnis Lukas, Edgar Savisaar, Vilja Laanaru jt. Foto: Sõltumatu Noortefoorum

Ma päris täpselt ei mäletagi, kes mind 35 aastat tagasi noortefoorumile kutsus. Igal juhul ei kuulunud ma nende hulka, kes ürituse planeerimisest pikalt ette teadsid. Ühes seltskonnas tuli see paar päeva enne jutuks ja öeldi, et tulgu ma ka, meenutab toimetaja Andres Herkel.

Just nii need asjad tol ajal käisid. Küsimus Eesti tulevikust oli ühtäkki väga terav. Meis kees vajadus selle üle arutleda, leida mõttekaaslasi ja otsida võimalusi, et tegutseda. Nii leidsingi eest hulga juba tuttavaid või tuntud nägusid, aga vist veel enam neid, kellest varem suuremat ei teadnud, kuid kelle roll muutus järgnevatel aastatel väga suureks.

Noortefoorumi järel tegutses Sõltumatu Infokeskus ja millalgi tuli Tallinnas Kosmose kinos peetud esimesele noortefoorumile veel meeleolukas järg Tartus Vanemuise teatrimajas. Kuid eeskätt oli noortefoorum ikkagi üks suur entusiastlik start, mille järel rullus palju ühistöid ja isamaale pühendunud elusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles