Erkki Koort ⟩ Droonid Moskva kohal ennustavad muutust, aga kellele? (1)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Urmas Nemvalts joonistab.
Urmas Nemvalts joonistab. Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Viimastel nädalatel on sõjategevus lokaalselt rahunenud, kuid valgunud suurematele aladele, nagu rünnakud Belgorodis ja drooniparv Moskvas. Kellele see mida tähendab, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Kui vaadata viimastel päevadel Ukraina peastaabi avaldatud numbreid hukkunud Venemaa sõdurite ning hävitatud tehnika kohta, siis torkab silma kaks asja. Esiteks on hukkunute arv ja hävitatud soomustehnika kogused väiksemad kui tavaliselt. Teisalt on suurenenud hävitatud suurtükkide kogus ning samuti on lisandunud suures mahus alla tulistatud rakette ja droone.

Millest see kõneleb? Otsesed ründeoperatsioonid on vähenenud ning tulemust püütakse saavutada kaugelt. Üks viimaste nädalate oluline muutus on olnud aga sõja järjest suurem kandumine Venemaa pinnale. Tegelikult on küll siinkohal paslik öelda, et Venemaa pinnale on kandunud «spetsiaalne sõjaline erioperatsioon». Aga seekord on selle planeerinud ja viinud ellu ukrainlased. Loodan, et ka Eestil on kusagil maa-aluses laos valmis parvede kaupa droone, mida vajadusel kasutada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles