Andrus Hiiepuu ⟩ Helendavad ekraanid toetavad lõimumist juhul, kui nad on eestikeelsed

Andrus Hiiepuu
, Elisa Eesti tegevjuht
Copy
Andrus Hiiepuu.
Andrus Hiiepuu. Foto: Erakogu/ Jake Farra

Uus valitsus asus tööle olukorras, kus eesti keele positsiooni tugevdamine pole pelgalt rahvuse ja kultuuriga seotud küsimus, vaid ka julgeolekupoliitiline valik. Sellega seoses ootavad haridussüsteemi ees suured muutused, kuid alahinnata ei maksa ka helendavate ekraanide mõju lõimumisele ja keelekasutusele. Juhul kui need helendavad eestikeelselt, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.

Aprillikuus allkirjad saanud koalitsioonileping käsitleb muude teemade hulgas eraldi Ida-Virumaaga seotud küsimusi. Kavatsetakse luua eriesindaja ametikoht, parandada elukeskkonda, teha investeeringuid ning toetada lõimumist kultuuri abil. Kõigile neile kahtlemata vajalikele meetmetele vaatamata ei saa muuta maakonna geograafilist paiknemist ega kuigi palju kergendada seniste tegematajätmiste taaka. Küll aga on tark kasutada riiklike poliitikate kujundamisel ja seatud eesmärkide saavutamisel telekommunikatsiooni võimalusi.

Internet on inimestest kiirem ning jõuab hetkega pea igasse maailma nurka – nii palju kõnealuses küsimuses vaja polegi, piisab Eestimaa eri nurkadest. Tõsi, see tugevus on ühtaegu nõrkus, sest välkkiire infojagamine ühiskonnaga võimaldab mõjuala laiendada ka pahatahtlike kavatsustega tegelastel, kes oma alternatiivmaailma propageerivad. Paraku usuti aastakümneid sinisilmselt, et kahe paralleelmaailma konkureerimisel jätkub ruumi ka selleks, et lõimida vastaspoole infot tarbivaid elanikke. Tänaseks on selgeks saanud, et see kalkulatsioon ei olnud kahjuks õige, ning heatahtlikkus sai karistatud. Seda tähtsam on nüüd teha tõsist tööd selle nimel, et inforuumi täita kvaliteetse eestikeelse sisuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles