Jaan Väljaots ⟩ Ka Eesti võiks saada põhjamaaks nagu Läti (12)

Jaan Väljaots
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Läti hokifännid
Läti hokifännid Foto: Reuters

Seda päeva me ilmselt ei näe, kus riigikogu koguneks ööistungile ja tavapärase viljatu jauramise asemel kuulutaks seal välja riigipüha Eesti jäähokikoondise võidu tähistamiseks. Lätlased tegid ära, kirjutab peatoimetaja asetäitja Jaan Väljaots.

Võideti küll pronks, aga tähistatakse nagu kulda. Ja täiesti põhjendatult. Varasematel aastatel on tulnud Läti fännisärk üsna ruttu kappi tagasi panna ja Kanada oma asemele võtta – tänavu oli põhjust mõlemad MMi viimasel päeval selga ajada. Ja mõlemaga võidurõõmu maitsta. Läti võit turniiri poolfinaalini võitmatuna läbinud USA üle oli mõistagi magusam. Nagu Riiast kaasa toodud kirsiõlu – mis on teine asi, mida lätlased jäähoki mängimise kõrval eestlastest paremini teha oskavad.

Kui järgmisest aastast kavandatud järkjärguline alkoholi aktsiisi tõus annab ilmselt taas põhjust rohtuma kippuva piiriülese alkoholiraja sissetallamiseks ja Läti õllemeistrite toodangu tarbimiseks, siis millised võiks olla Eesti võimalused edeneda hokimaailmas? Ma arvan, et üldse mitte halvad. Pealegi, kui tahame päriselt kuuluda põhjamaade hulka, siis tuleb see asi käsile võtta varem või hiljem.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles