Jüri Kotšinev ⟩ Ukraina pöördus Jaapani ja Lõuna-Korea poole

Jüri Kotšinev
, sõjaajaloolane
Copy
Ukraina president Volodomõr Zelenskõi ja Jaapani peaminister Fumio Kishida G7 tippkohtumise ajal peetud kahepoolsel kohtumisel 21. mail 2023 Hiroshimas.
Ukraina president Volodomõr Zelenskõi ja Jaapani peaminister Fumio Kishida G7 tippkohtumise ajal peetud kahepoolsel kohtumisel 21. mail 2023 Hiroshimas. Foto: Pool /G7 Hiroshima/ZUMAPRESS.com

G7 tippkohtumise ajal toimunud Ukraina presidendi kõnelustest Jaapani ja Lõuna-Korea juhtidega kirjutab kolumnist Jüri Kotšinev.

Tokyos toimunud G7 kohtumisel pöördus Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi 21. mail Jaapani ja Lõuna-Korea poole palvega, et need riigid annaksid Ukrainale surmavat relvastust oma maa kaitsmiseks venelaste agressiooni eest. Zelenskõi ütles CNN-le, et mõistab selle palvega kaasnevaid Jaapani ja Lõuna-Korea konstitutsioonilisi ja seadusandlikke probleeme.

Zelenskõi teatas CNN-le, et mitte ükski normaalne riik ei saa Venemaaga ajada asju enne, kui ei ole välja viidud Vene väed Ukraina territooriumilt. Samuti teatas Ukraina president, et Venemaal ei ole mingeid võimalusi diplomaatilisteks kõnelusteks Ukrainaga, kuni Vene üksused viibivad Ukraina territooriumil, rikkudes Ukraina territoriaalset terviklikkust ja suveräänsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles