KARMEN JOLLER ⟩ Ohtlikud uneravimid annavad küll kiire leevenduse, kuid toovad tõsised tagajärjed (8)

Karmen Joller
, Riigikogu liige (Reformierakond), perearst
Copy
Karmen Joller.
Karmen Joller. Foto: Madis Veltman

Alprasolaam (Xanax), zopikloon (Imovane, Zopitin), diasepaam (Valocordin Diazepam) jt sarnased ravimid võivad soodustada õnnetusi, mis teinekord viivad isegi surmani, hoiatab riigikogu liige ja perearst Karmen Joller.

Kui ma veel laps olin, elasime Rakvere tolmuse kesklinna luitunud puumajas, kus nii kaev kui käimla olid õues. Meie maja teistes korterites elasid üksi jäänud vanainimesed. Mu ema ja isa aitasid neid ikka aeg-ajalt vee tassimisel ja muude töödega.

Olin vast üheksa või kümme, kui ka minul oli juba piisavalt jõudu, et veeämber kaevult tuppa tassida. Ükskord nägin, et kaevule vee järele tulnud vanatädi laseb vett vaid pool ämbritäit.

«Miks sa ainult pool ämbrit lased?» küsisin.

«Ma rohkem ei jaksa tassida, lapseke,» vastas tema.

«Aga mina jaksan!» teatasin uhkelt, lasin ämbri vett täis ja aitasin tuppa viia.

Edaspidi, kui teda kaevul nägin, läksin ikka appi – nii olid ema ja isa mind oma eeskujuga õpetanud. Kõige toredam oli minu jaoks rõõm ja tänutunne vanatädi silmades – tundsin, et olen kellelegi päriselt kasulik. Ja kui põnevad olid need lood eestiaegsest Rakvere linnast, kui Rahvapargi tiikidel ujusid luiged ja pühapäeviti peeti pargis piknikku, mängis puhkpilliorkester ja…

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles