Alex Luik ⟩ LGBTQ+ inimesed on heteroseksuaalse identiteedi orjuses (23)

Alex Luik
, aktivist
Copy
Alex Luik
Alex Luik Foto: Erakogu

Mitteheteroseksuaalsed inimesed seisavad silmitsi heteronormatiivse ühiskonna eeldustega, mis nõuavad neilt oma identiteedi varjamist, mahasurumist ja muutmist, et sobituda enamuse ootustega, kirjutab aktivist Alex Luik.

Samasooliste paaride abiellumise lubamine põhineb eelkõige võrdsuse põhimõttel. Miks peaks teineteist armastavatele täiskasvanutele keelama õiguse, mis on olemas ka teistel täiskasvanutel ja mille teostamisel ei tekitata kellelegi teisele kahju? Paraku elavad mitteheteroseksuaalsed inimesed sageli heteroseksuaalse identiteedi orjuses, kus nad peavad alluma ühiskondlikele normidele, mis rikuvad nende põhiõigusi.

Mitteheteroseksuaalsed inimesed seisavad silmitsi heteronormatiivse ühiskonna eeldustega, mis nõuavad neilt oma identiteedi varjamist, mahasurumist ja muutmist, et sobituda enamuse ootustega. Selle tagajärjel on need inimesed väga tihti sunnitud peitma oma tõelist identiteeti ja elama topeltelusid, et vältida sotsiaalset hukkamõistu ja diskrimineerimist. See orjuslik olukord, kus inimesed peavad elama vastuolulistes tingimustes, tekitab tugevat emotsionaalset stressi ja kahjustab nende psühholoogilist heaolu.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles