Erkki Koort Kolm põhjust, miks Wagner Bahmutist minema kipub

Erkki Koort
, julgeolekuekspert
Copy
Venemaal ei ole praegu sõjalist jõudu, millega Wagnerit ohjeldada, sest kõik võitlusvõimelised üksused on Ukrainas. Rahvuskaardist ei ole kogenud rindesõduritele vastast. 
(Prigozhin Press Service via AP)
Venemaal ei ole praegu sõjalist jõudu, millega Wagnerit ohjeldada, sest kõik võitlusvõimelised üksused on Ukrainas. Rahvuskaardist ei ole kogenud rindesõduritele vastast. (Prigozhin Press Service via AP) Foto: Postimees

Viimase kuu aja jooksul on Wagneri grupi juht Jevgeni Prigožin korduvalt teatanud, et viib väed Bahmutist minema. Mis selle põhjuseks on, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Wagneri nime kandev sõjaline rühmitus on sõdinud Ukrainas 2014. aastast alates. Samal ajal on nad tegutsenud ka teistes maailma tulipunktides, kus Venemaa on soovinud vähemalt näiliselt varjata oma otseseid huve. Wagner ei ole ka midagi eraarmee laadset, vaid Venemaa sõjaväeluure korraldamisel ja armust toimiv varivägi.

Põhimõtteliselt lahkuks Wagner praegu rindelt «võidu tunnil» ning naaseks alles siis, kui on vaja hakata kõike uuesti «korda tegema».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles