Raimond Kaljulaid Abieluvõrdsuse vastastel puuduvad argumendid (37)

Raimond Kaljulaid
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Abieluvõrdsuse vastaste arvamusavaldustes ei ole ratsionaalseid argumente, kirjutab riigikogu liige Raimond Kaljulaid (SDE).

Mina riigikogu liikmena pooldan abieluvõrdsust ja kui vastavasisuline eelnõu jõuab riigikogu täiskogus lõpphääletuseni, siis ma hääletan selle eelnõu poolt. Samal ajal olen avatud ning kaasava poliitilise kultuuri ja debati poolt ning seetõttu olen lugenud paljusid arvamusavaldusi ka abieluvõrdsuse vastu. Kuni lõpphääletuseni peab iga eelnõu ja iga otsuse puhul olema avatud nii poolt- kui vastuargumentidele. Vastasel juhul, kui teist poolt ei kuulata ja kaasa ei mõelda, on kogu debatt ju mõttetu ning hääletus riigikogu suures saalis pelk formaalsus. Samuti võib igas eelnõus olla punkte, mida tulebki muuta enne eelnõu vastuvõtmist. Seega tuleb ka kriitikat ja kriitikuid kuulata.

Mis mind abieluvõrdsuse vastaste arvamusavalduste puhul ausalt öeldes üllatab, on see, et ma ei näe ratsionaalseid argumente. Neid ei ole üldse. On ridamisi emotsionaalseid argumente, kuid ei ole midagi sellist, mis võiks kedagi veenda oma seisukohta muutma.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles