Venemaa loob õhuväe koosseisus lendava «eraarmee»

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Uudis, et Venemaa õhujõud moodustavad erinevatest lennukitüüpidest koosnevaid ründegruppe, näitab nende õhuväe väga halba omavahelist koostööd. Vastasel juhul poleks see uudis. Pildil harjutavad Venemaa Su-35 ründelennukide  28. novembril 2021 Ukraina piiride läheduses. (Russian Defense Ministry Press Service via AP)
Uudis, et Venemaa õhujõud moodustavad erinevatest lennukitüüpidest koosnevaid ründegruppe, näitab nende õhuväe väga halba omavahelist koostööd. Vastasel juhul poleks see uudis. Pildil harjutavad Venemaa Su-35 ründelennukide 28. novembril 2021 Ukraina piiride läheduses. (Russian Defense Ministry Press Service via AP) Foto: Postimees

Venemaa õhujõududega toimuvad selgusetud sündmused, mille käigus hävivad nende lennuvahendid, samuti näivad neil olevat kummalised plaanid tulevikuks, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Netis ringleb nali sellest, milline on Ukraina presidendi inglise keele oskuse tase. Kui mõni aasta tagasi vastas see tasemele B1, siis aastal 2023 on see F-16.

Ukrainale moodsate sõjalennukite saamine on kahtlemata vajalik ning muudaks ka vastupealetungi edukamaks, kuid enne sügist moodsad lennukid kohale ei jõua. Otsusest väljaõppe, tarnimise ja logistika loomiseni läheb aega. Ometigi on see väga hea uudis, sest USA otsus lubada sõjalennukite tarnimist näitab, et Lääs on valmis toetama Ukrainat sõjas Venemaaga veel kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles