Erkki Bahovski ⟩ Üleminekutsoonide aeg sai läbi (1)

Erkki Bahovski
, arvamustoimetaja
Copy
Eesti ja Vene piirivalvurid vaidlemas Narva sillal plakati üle, kus naaberriigi presidenti sõjakurjategijaks nimetatakse.
Eesti ja Vene piirivalvurid vaidlemas Narva sillal plakati üle, kus naaberriigi presidenti sõjakurjategijaks nimetatakse. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Euroopas ei ole piiridele vaadatud mitte kui eraldusjoontele, vaid pigem kui tsoonidele, kus toimub üleminek ühest ruumist teise, kuid nüüd on sellega mõneks ajaks lõpp, kirjutab arvamustoimetaja Erkki Bahovski.

Aastal 1999 olin ajakirjanikuna Küprosel. Pooleks jagatud pealinna Nikosia  kreeklastepoolse valitsushoone ühest aknast oli hästi näha saare põhjaosa mäenõlval lehviv hiiglaslik Türgi lipp, mis pidi Nikosia kreeklastele alati meelde tuletama Türgi okupatsiooni saare põhjaosas.

See pilt tuli meelde 9. mail, kui üle Narva jõe üritasid Eesti ja Venemaa teineteist  solvangutega üle trumbata. Venemaal korraldatud jaskarile vastas Eesti hiiglasliku Vladimir Putinit kui sõjakurjategijat kujutava plagu ülespanekuga Narva linnuse Venemaa-poolsele müürile. Et Ivangorodile ikka hästi näha oleks…

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles