Vladimir Juškin ⟩ Kas võimalik on vandenõu Putini vastu? (5)

Vladimir Juškin
, Balti Venemaa-uuringute Keskuse juht
Copy
Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev ja Venemaa president Vladimir Putin kohtumisel Kremlis 26. mail 2015.
Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev ja Venemaa president Vladimir Putin kohtumisel Kremlis 26. mail 2015. Foto: Sergei Karpuhhin/Reuters/Scanpix

Kõik Putini lähikondlased teavad hästi, et läheneva poliitilise kriisi on tekitanud president isiklikult. Seetõttu on neil nüüd ees ülesanne, kuidas kriisi tagajärgi minimeerida ja kuidas jääda edasi süsteemist kasusaajaks, kirjutab Balti Venemaa-uuringute Keskuse juht Vladimir Juškin.

Sissetung Ukrainasse oli Venemaa eliidile šokk, kuid ei toonud kaasa lõhenemist. Need, kes olid kategooriliselt vastu, lahkusid. Kes lahkuda ei saanud, jäid pikaks ajaks vait.

Venemaa eliidi võimalikust lõhenemisest hakati rääkima pärast kiiret taganemist Harkivi alt. Pärast Hersoni mahajätmist hakkas lõhe üha selgemalt ilmet võtma. Eliidi esindajad jagunesid tinglikeks realistideks, kes nõuavad lahingutegevuses pausi tegemist, et eesmärgid ümber mõtestada, ja nendeks, kes pooldavad iga hinna eest halastamatut eskalatsiooni.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles