Janar Ala Mis on Eurovisiooni elujõu saladus? (5)

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Soome eurolaulik Käärijä etteaste Liverpoolis.
Soome eurolaulik Käärijä etteaste Liverpoolis. Foto: Martin Meissner

Siit-sealt on kostnud jutte, justkui oleks Eurovisiooni lauluvõistlus oma populaarsust kaotamas. Ega mul täit selgust pole, aga arvude tõde selliseid arenguid vist ei näita. Ollakse isegi kerges tõusutrendis ja publik on laienenud ka maadesse, kel rahvusvahelise õiguse sätete järgi pole voli võistlusel osaleda. Kuid kuulsus Eurovisioonist on levinud kaugemalegi, seitsme mäe ja mere taha, ja kõik tahavad imeasjast osa saada, kirjutab toimetaja Janar Ala.

Mõni on pakkunud, et milleks veel Eurovisioon ajal, mil kõikvõimalikku meelelahutust on nii palju. Eurovisiooni trump tundub olevat, et teist sellist asja ei ole, sellele ei ole võimalik asendust pakkuda. Kõigele muule on, aga Eurovisioonile pole.

See ei ole nagu päris popmuusika. Eurovisiooni-muusika on enamasti mingisugune kummaline ersats, mis töötab pigem ainult selles keskkonnas. Mujal ei ole sel midagi teha, arvestatavatesse popitabelitesse eurolood üldiselt ei pääse. Ehkki Sam Ryderi esitatud eurolugu tõusis möödunud aastal pärast võistlust Ühendkuningriigi singlitabelis teisele positsioonile, mis on selle sajandi parim tulemus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles