Kahvlis Klandorf

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf
Kalle Klandorf Foto: Peeter Langovits

Rahumeelne ja tasakaalukas Kalle Klandorf on Keskerakonna aukohtu juhina üsna täbaras seisus – ühelt poolt mõistab ta oma kunagise ülemuse Kalle Laaneti valulisi reaktsioone, teisalt peab ta täitma parteijuhi suuniseid.


Seda pidi tundma ka Laanet ise, kui ta aukohtu lõpus ütles kaheksale aukohtunikule, et langetage oma mõistlik otsus, lisades kohe juurde, et lihtne ei saa teil olema. Viimastel aastatel taas Keskerakonna juhi Edgar Savisaare kõige lähemasse ringi jõudnud Klandorfil on keeruline anda Savisaarele Laanetit mõistev kohtuotsus.

See ei ole see, mida Savisaar ootab. Savisaarel on tarvis, et juhatusel oleks põhjus partei kritiseerija välja visata ning et tema enda käed jääksid seejuures suhteliselt puhtaks. Juhatus langetab reeglina otsuse aukohtu ettepanekutest lähtuvalt. Parteipuhastuse tööriistad Gleeri Paur ja Klandorf on oma rolli täitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles