RIIN SEEMA, MARIA ERSS Ülikooli ähvardab praegusel kursil muutumine teemandist poolvääriskiviks (2)

Copy
Praeguse tendentsi süvenedes saab oma eriala süvitsi tundvatest õppejõududest, kes üliõpilasi näost näkku õpetavad, üks väljasurev liik. Tallinna Ülikooli kultuuriteooria ja -poliitika emeriitprofessor Rein Veidemann on näide klassikalisest erudeeritud õppejõust.
Praeguse tendentsi süvenedes saab oma eriala süvitsi tundvatest õppejõududest, kes üliõpilasi näost näkku õpetavad, üks väljasurev liik. Tallinna Ülikooli kultuuriteooria ja -poliitika emeriitprofessor Rein Veidemann on näide klassikalisest erudeeritud õppejõust. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Kõrghariduse pikaajalisest alarahastusest tulenevaid tagajärgi nii ülikoolidele endile kui ka kogu haridussüsteemile analüüsivad Tallinna Ülikooli haridusteaduste instituudi pedagoogilise nõustamise dotsent Riin Seema ja õppekavateooria dotsent Maria Erss.

Praegustel rahapuudusest, mitte teaduspõhisest vajadusest tehtud kärbetel on ühiskonnale laiemad tagajärjed. Kuigi osa muudatusi põhjendatakse ilusate sõnadega, nagu interdistsiplinaarsus, digipööre ja õppetöö viimine 21. sajandisse, ei ole lähemalt analüüsitud, kuidas mõjutavad need muutused pakutavaid teadmisi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles