Heido Trofimov Võrdsuse asemel kaotatakse abielu (17)

Heido Trofimov
, füüsikadoktor
Copy
Kullast sõrmus on abielu sümbol. Pilt on illustreeriv!
Kullast sõrmus on abielu sümbol. Pilt on illustreeriv! Foto: Madis Veltman

Progressiivid on meile kinkimas säärast institusiooni, mis eksisteerib vaid täiskasvanute ihade pärast, ning samal ajal nõudmas, et kõik nimetaksid seda abieluks, kirjutab füüsikadoktor Heido Trofimov (Isamaa).

Ühe maailmakuulsa lauljanna fännifoorumis tehti kord ettepanek salvestada poliitilise sisuga album. Ettepaneku tegija ei piirdunud üksnes soovituse andmisega, vaid pakkus välja ka laulude nimed ning millist sõnumit iga laul võiks edastada. Ilmselt ei tulnud talle pähe, et tema iidolil (keda keegi ei saa süüdistada liigses politiseerituses) võiks olla temast mingil arvestataval määral erinev maailmavaade.

See lihtne lugu illustreerib hästi, kuidas mitmekesisus on meie maailma justkui väga õhukene pealisehitus, mille all (nagu eeldavad progressiivid) on kõigil headel ja arukatel inimestel põhimõtteliselt samad arusaamad ja soovid – nimelt sellised nagu progressiividel endil. Hästi, arutame nende arusaamade üle? Seegi on juba «ohtlik» ja liigitub üha rohkem ekstremismi alla, mida peab piirama. Progress on töö, mis tuleb lihtsalt ära teha (vajadusel ka demokraatlikke norme eirates, kuna eesmärk pühitseb abinõu), mitte suund, mille üle filosofeerima hakata.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles