Jüri Kotšinev Ukraina on NATO lävel ja koputab jõuliselt selle liidu uksele

Jüri Kotšinev
, sõjaajaloolane
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Foto: SERGEY DOLZHENKO

Kui Ukraina suudaks venelased oma aladelt välja suruda, avaneksid talle ka NATO uksed, kirjutab sõjaajaloolane Jüri Kotšinev.

Ukraina sõda on lähenemas ukrainlaste paratamatu vastupealetungi suunas. Okupantide jalge all põleb maa ja selle kinnituseks on Melitopoli linnapea eksiilis Ivan Fjodorovi ütlused, et venelased Krimmis põletavad dokumente ja veavad välja kokkuriisutud vara.  Koos röövitud varaga põgenetakse Krimmist sellise tuhinaga, et Krimmist viival maanteel on tekkinud mitmekilomeetrine ummik bussidest ja autodest. Melitopoli okupantide poolt avatud passilaud on suletud ja seal põletatakse dokumente. Samuti on dokumente põletatud venelaste sõjaväepolitsei hoone kõrval. Paanika on ka kohalikus haiglas ja sealt kirjutati välja kõik haiged, kaasa arvatud traumatoloogia osakonna omad.

Melitopoli linnapea eksiilis teatas, et paanika okupantide hulgas algas aprilli lõpus, kui linnas kõlasid plahvatused, mis tapsid ühe kollaborantide juhi, venelastega koostööle asunud endise Ukraina politseiametniku Aleksandr Mišenko. Ta võttis endaga kaasa hulga Ukraina reetnud separatiste ja teenis venelasi sõjaväepolitseinikuna. Plahvatused Melitopolis toimusid 27. aprillil. Kogu Zaporižzja oblastis valitseb kollaborantide ja okupantide hulgas suur paanika ja põgenemise meeleolu. Nende tegelaste jalge all põleb maa ja nad tunnevad seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles