Jüri Saar ⟩ EKREIKE opositsioon halvab sihipäraselt riigikogu tööd (61)

Jüri Saar
, Tartu Ülikooli emeriitprofessor
Copy
Jüri Saar
Jüri Saar Foto: Sander Ilvest

Vaadates riigikogus toimuvat, sunnib see vägisi peale mõtte, et sellel destruktiivsusel on mingi sügavam mõte, mida on esimesel pilgul raske aduda, kirjutab Tartu Ülikooli emeriitprofessor Jüri Saar.

Kui vahetult pärast valimisi tundus kõigil opositsiooni jäänud erakondadel olevat muret endaga piisavalt palju, nii et lausa kaheldi opositsiooni kui terviku võimekuses, siis elu ise paneb asjad omal viisil paika. Sel korral liidab kolme opositsioonierakonda sügav pettumus riigikogu mandaatide jaotuses, sest kõik kolm väärisid enda arvates oluliselt paremat tulemust.

Valimistel ütles valija selgelt, keda ja milliseid poliitjõude tahetakse näha valitsuses ja milliseid mitte. Seda, et EKRE oma valimiskaotust keeldus tunnistamast, polnud raske ennustada. Nagu ikka, oli kaabude arvates tegemist selektiivse, valikulise pettusega, sest totaalse pettuse korral oleksid pidanud kõik selle erakonna riigikogusse valitud kandidaadid nagu üks mees mandaadist loobuma. Aga ei, valikulist vingu jätkub kauemaks ja õigust jääb neil ülegi, nagu näitab argipäev.

Kommentaarid (61)
Copy
Tagasi üles