Jüri Lass ⟩ Ma tahan oma häält tagasi! (30)

Jüri Lass
Copy
Läbi metsade rajatav Nursipalu ümbersõit on mitme
kilomeetri ulatuses juba kändudest puhastatud.
Läbi metsade rajatav Nursipalu ümbersõit on mitme kilomeetri ulatuses juba kändudest puhastatud. Foto: Arved Breidaks

Pettus – teisiti ei saa neid valimisi nimetada. Kõigest sellest, mida täna kiirkorras läbi pressitakse, ei räägitud enne valimisi midagi. Ma ei ütle, millise erakonna poolt hääletasin, aga üks neist tänastest võimukatest see oli. EKRE vastu hääletamiseks oleks võinud ka kedagi teist valida. Ma tahan oma häält tagasi. Ma ei hääletanud selle poolt, mida nad nüüd teevad, kirjutab Jüri Lass.

Sealjuures ei oleks ma isegi väga teisiti valinud, kui meile oleks enne valimisi korralikult ära põhjendatud ja selgitatud, et oleme üle jõu elanud ja seetõttu oleks vaja ühisel jõul Eesti rahanduslikku seisu parandada ning selleks ka makse tõsta. Miks seda ometi ei tehtud, muidugi koos selgitustega, mis selle tulemusel lõpuks paremaks läheb. Ei usaldatud – ja see on juba paha lugu. Jutt, et seda enne valitsuskõnelusi ei teatud, pole muud kui häma, udujutt. Nii suur auk ei saanud tekkida äkki ja üleöö.

Muidugi oleksin eeldanud, et maksutõusud ja -muudatused ei tohi süvendada vaesust ja pärssida ettevõtlust. Praegu need muutused päris kindlasti seda teevad. Samuti oleksin eeldanud arusaamist sellest, et ettevõtlustsükkel on pikema vinnaga kui pool aastat. Lepinguid, milles kirjas ka maksuosa, sõlmitakse päris pika aja peale ette mitte ainult majutuses-toitlustuses, sellest olen isegi mina majandusvõhikuna aru saanud.

Kommentaarid (30)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles