SIMEON DJANKOV ⟩ Sanktsioonid toovad kaasa Venemaa majandusliku mahajäämuse

Simeon Djankov
, London School of Economicsi poliitikadirektor
Copy
Zara ja teiste kaubamärkide omanik, Hispaania kontsern Inditex sulges mullu oma poed Venemaal ning müüs kaubanduspinnad ja muud varad Liibanoni ettevõttele Daher Group, kes avab Moskvas 20 kaubamärgi Maag poodi.
Zara ja teiste kaubamärkide omanik, Hispaania kontsern Inditex sulges mullu oma poed Venemaal ning müüs kaubanduspinnad ja muud varad Liibanoni ettevõttele Daher Group, kes avab Moskvas 20 kaubamärgi Maag poodi. Foto: Maksim Šipenkov/EPA/Scanpix

Autarkilise mudeli tõenäoline tagajärg on pikaajaline majandusliku stagnatsiooni periood, millega kaasneb oluliste avalike ressursside vool mõnekümne poliitiliste sidemetega perekonna kätte, kirjutab Londonis tegutsev Bulgaaria majandusteadlane Simeon Djankov.

Venemaa uus majanduspoliitika on sihitud enda peale lootmisele, suuresti nagu varasemate ajalooliste episoodide puhul. Selle põhjenduseks tuuakse lääne ettevõtete lahkumist Vene turult, erinevate eksport- ja importkaupade keelde ning lääne tehnoloogia lepingute tühistamist. Nende põhjenduste taga peituvad isiklikud huvid poliitilise mõjuvõimu ja perekondliku rikkuse hankimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles