Mart Maastik Maksuhaamriga lajatab Reformierakond, kes peaks maailmavaateliselt seisma madalate maksude eest (8)

Mart Maastik
, ettevõtja ja riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Et muust jäi veel väheks, teatas minister Kristen Michal, et täiendavalt läheb valitsus tõstma praegust prügi ladestamise tasu ning kehtestama prügipõletusmaksu ja plastimaksu.
Et muust jäi veel väheks, teatas minister Kristen Michal, et täiendavalt läheb valitsus tõstma praegust prügi ladestamise tasu ning kehtestama prügipõletusmaksu ja plastimaksu. Foto: Kristjan Teedema

Kas me peame jälle sellest rääkima? Valetamisest? Et Reformierakond ei rääkinud valimiskampaania käigus sõnagi maksutõusudest või uute kehtestamisest, aga nüüd jääb juba nende üles lugemiseks sõrmedest puudu ja appi tuleb võtta varbad, küsib ettevõtja Mart Maastik.

Võtkem nad siis järjest ette: tulumaksu tõus, käibemaksu tõus, majutusteenuste käibemaksu üüratu tõus, aktsiisitõusud (oravatele halastamiseks pandud ühte patta, kuigi eraldi minnakse tõstma alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi), hasartmängumaksu tõus, automaks, ummikumaks ja turismimaks.

Et sellest jäi veel väheks, teatas minister Kristen Michal, et täiendavalt läheb valitsus tõstma praegust prügi ladestamise tasu ning kehtestama prügipõletusmaksu ja plastimaksu. Eks igaüks otsustab ise, kas neid kavatsetakse reaalse probleemi lahendamiseks või lähenetakse ka nendele uutele maksudele nagu automaksule – kõigepealt tunnistatakse ausalt üles, et tahetakse riigieelarvesse lisaraha, ja hiljem üritatakse siluda aatelise selgitusega loodushoiust.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles