Mariana Betsa ⟩ Ukraina võitleb, et võita rahu

Mariana Betsa
, Ukraina suursaadik Eestis
Copy
06.12.2022, Tallinn. Ukraina suursaadik Mariana Betsa Ukraina suursaatkonnas Tallinnas. Foto Madis Veltman, Postimees
06.12.2022, Tallinn. Ukraina suursaadik Mariana Betsa Ukraina suursaatkonnas Tallinnas. Foto Madis Veltman, Postimees Foto: Madis Veltman

Ukraina NATOga ühinemise otsus on parim viis, et kiirendada sõja lõppemist ja tagada Euroopas rahu, kirjutab Ukraina suursaadik Eestis Mariana Betsa.

Ukraina avaldab 8. mail austust kõigile natsismi vastu võidelnutele ja kõigile Teise maailmasõja ohvritele. Nende vaprust, kes natsismile vastu hakkasid ja selle alistasid, tuleb alati meeles pidada ja austada. Ukrainlastel oli oluline roll Hitleri-vastase koalitsiooni võidus natsismi ja Hitleri liitlaste üle.

Ja kui me täna austame kõigi nende mälestust, kelle elu Teine maailmasõda võttis, siis palun meenutage ka ukrainlasi – mehi ja naisi, täiskasvanuid ja lapsi, kes oleksid praegu elus, kui ei oleks Venemaa jõhkrat agressiooni Ukraina vastu. Agressiooni, mis algas 2014. aastal Krimmi okupeerimise ja Venemaa verise hübriidsõjaga Donbassis. Agressiooni, mille tulemuseks oli Venemaa täiemahuline sissetung 24. veebruaril 2022. See on suurim agressioonisõda Euroopa mandril pärast Teist maailmasõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles