Maarja Vaino Kas emadust võib lõputult halvustada? (59)

Maarja Vaino
, kolumnist
Copy
Kui palju lapsevankreid meil piltlikult öeldes tühjaks jääbki, sest ühiskondlik arvamus kultiveerib noortes naistes arvamust, et emaks olemine on raske ja ennastohverdav, ei tea keegi.
Kui palju lapsevankreid meil piltlikult öeldes tühjaks jääbki, sest ühiskondlik arvamus kultiveerib noortes naistes arvamust, et emaks olemine on raske ja ennastohverdav, ei tea keegi. Foto: Elmo Riig

Mul on kahju praegustest noortest naistest ja tüdrukutest, kellelt aina enam võetakse ära puhast ja ürgset soovi saada emaks, kasvatada lapsi, olla oma perega õnnelik, kirjutab kolumnist Maarja Vaino emadepäeva eel.

Kaks aastat tagasi Pere Sihtkapitali tehtud uuringu kohaselt leiab kolm neljandikku naistest, et emaks olemine on naise elus kõige tähtsam roll. Sama uurimus tõi välja selle, et 86 protsenti emadest arvab, et Eestis on hea lapsi kasvatada. Ning lausa 51 protsenti neist naistest sooviksid kolme last; sagedamini soovivad seda just kõrgharidusega naised.

Ometi on meie iive juba mitmendat kuud madalam kui kunagi varem. Soovide täitumatuse üks põhjus on kindlasti majanduslik mure, sest lapsed toovad kaasa terve hulga vältimatuid ja vajalikke kulutusi.

Kommentaarid (59)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles