VIKTOR JEROFEJEV ⟩ Sõja lõpp ei ole enam mägede taga (4)

Viktor Jerofejev
, kolumnist
Copy
Sakslased on mõistnud, kellega diktaator Putini puhul on tegu: Kölni karnevalil osalenud hiigelsuur vampiir-Putin väntab hakklihamasinas kogu maailma veriseks sulbiks.
Sakslased on mõistnud, kellega diktaator Putini puhul on tegu: Kölni karnevalil osalenud hiigelsuur vampiir-Putin väntab hakklihamasinas kogu maailma veriseks sulbiks. Foto: Oliver Berg/DPA/Scanpix

Reaktsioonid sellisele provokatiivsele pealkirjale võivad olla lõputult vasturääkivad.

«Missugune õnn!»

«Oo õudust!»

«Kust te selle võtsite?»

«See ei saa olla tõsi!»

«Oodake, aga kes võitis?»

«Mis on rahutingimused?» Jne.

Teist aastat kestev Vene-Ukraina sõda on kõiki, tervet maailma, surmani ära tüüdanud. Välja arvatud Putin. Ta on valmis seda jätkama oma elupäevade lõpuni. Ta naudib seda, toitub sellest, joob end nagu vampiir verest täis. Kuid need, kellel on sõjast kõrini, jagunevad erinevatesse kategooriatesse.

Vene ja Ukraina armee unistavad võidust, et sõda lõpetada. Ukrainlaste jaoks on võidu parameetrid selged: nad tahavad tagasi saada kõik kaotatud territooriumid, sealhulgas Krimmi, ja taastada 1991. aasta piirid vastavalt rahvusvahelisele õigusele. Selline täielik võit pole sugugi garanteeritud, õigemini on see antud tingimustes võimatu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles