ERKKI KOORT Droonide mäng Moskvas ehk Kevad on tulemas (5)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Nähtavatest julgeolekumeetmetest ei ole olnud suurt kasu rünnaku tõrjumisel Kremlile. Ülimalt tõenäoline on, et rünnaku Kremlile korraldasid Venemaa enda eriteenistused, et mõjutada kollektiivset läänt ning õigustada järgnevaid rünnakuid Ukrainas.  EPA
Nähtavatest julgeolekumeetmetest ei ole olnud suurt kasu rünnaku tõrjumisel Kremlile. Ülimalt tõenäoline on, et rünnaku Kremlile korraldasid Venemaa enda eriteenistused, et mõjutada kollektiivset läänt ning õigustada järgnevaid rünnakuid Ukrainas. EPA Foto: YURI KOCHETKOV

Kremlit on rünnatud kahe drooniga ning Venemaa süüdistas suhteliselt kiiresti Ukrainat. Kellele see oli kasulik ning millised võivad olla tagajärjed, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

7. aprillil 2023 teatas Ukraina ärimees, et maksab pool miljonit eurot sellele, kes ründab 9. mail Moskva Punast väljakut. Juba siis oli kindel, et mingid katsed tulevad. Kas sündmustel on otsene põhjuslik seos, pole praegu teada.

3. mail rünnati kahe drooniga Moskvas Kremlit. Sotsiaalmeedias hakkasid pildid rünnakust suhteliselt kiiresti levima ja siis tunnistas rünnaku toimumist ka Venemaa. Võimud teatasid, et kahju ei tekkinud ning rünnakud tõrjuti edukalt. Videopilt lubab selles kahelda, sest sellelt on näha plahvatusi, mitte allakukkunud droone.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles