Vambola Paavo ⟩ Õppigem vanade turismimaade kogemustest (2)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Teenuste peamine ekspordipartner tänavu kolmandas kvartalis oli Soome, kuhu osutati kõige enam reisiteenuseid. Fotol D terminalis Soome laevale suunduvad turistid.
Teenuste peamine ekspordipartner tänavu kolmandas kvartalis oli Soome, kuhu osutati kõige enam reisiteenuseid. Fotol D terminalis Soome laevale suunduvad turistid. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsuse läbimõtlematu plaan tõsta majutusasutuste käibemaksu seniselt 9 protsendilt 22 protsendile on hoop Eesti turismile, kirjutab ajakirjanik Vambola Paavo.

Kaja Kallase eelmine valitsus ei toetanud pandeemia ajal raskustesse sattunud turismisektorit, samas kui meie naabrid tegid kõik majutusasutuste ja söögikohtade ellujäämiseks. Nüüd tuleb Eesti turismile uus löök.

Riik on võtnud sihiks majandusele ühe olulise sektori väljasuretamise. Turism toob igal pool suurt tulu ja selle nimel pingutatakse. Käime suurtel messidel, reklaamides Eesti puhast loodust ja Tallinna vanalinna. Nüüd selgub, et see on mahavisatud raha. Reformierakond maksuerisuste kaotamisega on otsustanud kõik allavoolu lasta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles