NÄDALA NÄGU Vintske vend, kelle elutöö on Standard

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Enn Veskimägi
Enn Veskimägi Illustratsioon: Johan Elm

«Vintske vend». Selliste sõnadega iseloomustatakse Standardi eelmist omanikku kõige sagedamini. Enn Veskimägi on visalt seisnud nii oma ettevõtte kui ka kõigi tööandjate huvide eest, kirjutab Aimar Altosaar.

Enn Veskimägi õppis Tallinna 20. keskkoolis (Ühisgümnaasium), mida ümbritsesid Vineeri-ja Mööblikombinaadi ehk Lutheri tehase paekivist hooned ja laoplatsid. Saetud puidu lõhn ja tootmismüra ümbritsesid kooliõpilasi kooliteel, tuul surus saepuru mõnikord koolimaja akendest klassidessegi. Kohustuslikke tootmispraktika päevi tegigi ta mööblikombinaadis, kus ta spordi kõrvalt oma esimest mööblieset – kirjutuslauda valmis teha ei jõudnudki.

Pärast kooli viis sportlastee ta Moskvasse aega teenima, sealt edasi sportima ja õppima Ukrainasse. Oma praktikakohaks valis ta alati mööblitööstuse, sest selle lõhn oli talle armsaks saanud. Kui ta 1970ndate aastate keskel Tallinna naases, siis ei kõhelnud ta töökoha valikul, vaid läks oma onu soovitusel tööle Standardisse, mille juures võlus teda ettevõtte nime ees kasutatud epiteet «eksperimentaalne».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles